Πρόγραμμα ξεναγήσεων 2018-19

 

1. Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου/Λυκείου

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη χτες, σήμερα, αύριο…

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η «Β.Δ.Β.» παράλληλα με το πρόγραμμα των δράσεών της θα ξεκινήσει και τις ξεναγήσεις των μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για την ιστορία της «Β.Δ.Β.», τα τμήματά της, τη λειτουργία της και γενικά για το έργο και την προσφορά της, στο αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από τον προϊστάμενο της «Β.Δ.Β.» κ. Δημήτρη Σάββα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813 409700.

 

2.Μαθητές Β΄/θμιας εκπαίδευσης, φοιτητές και ομάδες ενδιαφερομένων

Τα επάγγελμα του συντηρητή

Παρέχουμε λοιπόν τη δυνατότητα, στους ενδιαφερόμενους, να μυηθούν στα μυστικά αυτού του «λειτουργήματος», να ξεναγηθούν στο εργαστήριό μας, γνωρίζοντας από κοντά, το αθέατο και τόσο ενδιαφέρον επάγγελμα του συντηρητή, που σκοπό έχει την ανάδειξη της συγκεκριμένης επιστήμης και τη σημαντική της συνεισφορά, στη διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από 12.00-13.00 από τον υπεύθυνο συντηρητή του τμήματος κ. Φίλιππο Λαμπράκη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813 409740 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8.00-14.30.