Ηράκλειο 10- 03- 20

Προκήρυξη

3ου Βραβείου «Δημήτριος Βικέλας»

 για το έτος 2023

 

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε) προκηρύσσει το 3ο βραβείο στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, δωρητού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του 2019, απονέμεται ανά διετία, σε νέους επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 35 ετών, με βάση αδημοσίευτες επιστημονικές τους εργασίες, που μπορούν να εντάσσονται θεματικά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού Πολιτισμού.

Οι εργασίες πρέπει να έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, να είναι αυτοτελείς και πρωτότυπες. Εφόσον οι υποψήφιοι προς βράβευση είναι φοιτητές, οι εργασίες μπορούν να έχουν εκπονηθεί στo πλαίσιo των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

Οι εργασίες θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή, που θα ορισθεί από τη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία.

Θα απονεμηθούν τρία Βραβεία, κατά σειρά 1ο, 2ο και 3ο. Το πρώτο βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό ποσό € 1000, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο από σειρά βιβλίων.

Το θέμα για το 3ο Βραβείο «Δημήτριος Βικέλας», του 2023, είναι:

«Η μελέτη της νεοελληνικής γραμματείας κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα»

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την εργασία τους σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σε φάκελο που θα φέρει το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τη σημείωση: «Για το 3ο Βραβείο Δημήτριος Βικέλας», στη Γραμματεία της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας, στη διεύθυνση: Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, «Μέγαρο Αχτάρικα», Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια) 71202 Ηράκλειον Κρήτης, Τ.Θ.1205, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  έως τις 30/09/2023. 

Το 3ο Βραβείο «Δημήτριος Βικέλας» θα απονεμηθεί σε πανηγυρική τελετή, στο Ηράκλειο, μέσα στο 2023, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά την αξιολόγηση των εργασιών. 

 

Προσοχή! Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Β.Μ.Ε.

Τηλ. 2810236552, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.