Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η ίδρυση του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης χρονολογείται από το 1976, ενώ του Παιδικού Τμήματος από το 1989. Τα δύο τμήματα δημιουργήθηκαν με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού μας, και όχι μόνο, που έχουν τη διάθεση για ανάγνωση.

Στην αρχή της λειτουργίας τους διέθεταν περίπου 2.000 βιβλία, ενώ σήμερα διαθέτουν 45.556. Τα μέλη του Δανειστικού και του Παιδικού Τμήματος ανέρχονται σε 27.105 περίπου και αυξάνονται συνεχώς. Οι ηλικίες των μελών ποικίλλουν, από παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μέχρι φοιτητές, μελετητές, ερευνητές, νέοι αλλά και άνθρωποι μέσης και τρίτης ηλικίας.

Τα μέλη μας καταφεύγουν στο βιβλίο για να περάσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και για να μορφωθούν, να εμπνευσθούν, να ασκήσουν τον εγκέφαλό τους με χρήση όλου αυτού του πλούτου που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας.

Επισημαίνεται ότι τα τμήματα εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με νέους τίτλους βιβλίων, είτε μέσω αγορών είτε με δωρεές βιβλίων προς τη Βιβλιοθήκη μας, και ότι οι επισκέπτες, με την κάρτα μέλους που αποκτούν διαδικτυακά, έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν τα βιβλία που επιθυμούν για ορισμένο κάθε φορά χρονικό διάστημα.

Τα Τμήματα είναι πλήρως μηχανογραφημένα και υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης των βιβλίων που προσφέρονται, είτε για δανεισμό είτε για ανάγνωση, μέσω διαδικτύου.