Διαδικτυακά προγράμματα από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και φίλοι της βιβλιοθήκης,

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει προσαρμόσει τη λειτουργία της σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες και πλέον υποδέχεται σταδιακά και με ειδικά μέτρα προστασίας το κοινό της. Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των οδηγιών που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με εκδηλώσεις θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα της «ΒΔΒ» δεν θα πραγματοποιηθούν καταρχήν μέχρι την αλλαγή των σχετικών δεδομένων και τη λήψη νέων οδηγιών.

Στο πλαίσιο των οδηγιών αυτών, προτείνονται δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, οι οποίες θα αποστέλλονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι αυτών μπορούν να τις υλοποιούν με τους μαθητές τους. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων μπορούν να προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των σχολείων και να κοινοποιούνται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής διεύθυνσης με σκοπό τη δημιουργία μιας διαδικτυακής έκθεσης με τα έργα των μαθητών, η οποία θα προβληθεί και στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για προγράμματα που υλοποιούνται από τις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχει και η βιβλιοθήκη μας, σχεδιασμένα από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Οι ξεναγήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές οδηγίες και θα τηρούνται οι απαιτούμενες κατά διαστήματα προϋποθέσεις.

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, που διανύουμε και παρά τις αντιξοότητες, είναι χρέος όλων μας και πρωτίστως όσων υπηρετούν την εκπαίδευση και τη γνώση, να διαφυλάξουν το δημιουργικό πνεύμα, δίνοντας ένα αισιόδοξο και δυναμικό παράδειγμα στις νεότερες γενιές.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλα τα σχετικά προγράμματα.

http://www.vikelaia.gr/index.php/services/activities/216-paidikes-draseis-2

Επικοινωνία:

Κατερίνα Φραγκάκη

Τηλ. 2813 409711

e-mail: vikelaia@heraklion.gr

www.vikelaia@heraklion.gr