Δράσεις της Βικελαίας για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΣΑ Σ’ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

«Το παιδικό βιβλίο σηματοδοτεί το σεβασμό στο μεγαλείο του μικρού. Σηματοδοτεί τον κόσμο που αναδημιουργείται κάθε φορά, μια παιγνιώδη και όμορφη σοβαρότητα, χωρίς την οποία όλα, ακόμα και η παιδική λογοτεχνία, είναι άσκοπη απασχόληση.

Σ’ ένα παραμύθι ή σ’ένα ποίημα, τα παιδιά χαίρονται τις επαναλήψεις, τα ρεφρέν και τα πασίγνωστα μοτίβα, επειδή κάθε φορά τ’αναγνωρίζουν-βάζουν τάξη σ’ένα κείμενο. Ο κόσμος αποκτά μια υπέροχη ομαλότητα.»

Inese Zandere (Λετονία)

Μετάφραση Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Από το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2.4.2018

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου 2018 η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της, δράσεις αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου δημιουργού Eric Carle.

–  Για τους γονείς: Τη Μεγάλη Εβδομάδα, 2 έως 5 Απριλίου, στο παιδικό-δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης, στη Στοά Γιανναδάκη, (πίσω από το κεντρικό κτίριο), η βιβλιοθήκη θα δέχεται τους μικρούς αναγνώστες ηλικίας 4-6 ετών για να διαβάσουμε μαζί αλλά και να γνωρίσουμε, παίζοντας, τον τρόπο που δημιουργεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης των μικρών παιδιών, πιστός στο παραπάνω μήνυμα. Θα δημιουργηθούν τμήματα των 10 παιδιών για κάθε δράση. Διάρκεια δράσης: 40 λεπτά. Ημέρες και ώρες δράσης: Μ. Δευτέρα 2/4 και ώρα 12-6, Μ. Τρίτη 3/4 – Μ. Τετάρτη 4/4 και ώρα 10-2 μ.μ. και Μ. Πέμπτη 5/4 και ώρα 12-5. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

–  Για τα νηπιαγωγεία: Τις εβδομάδες από 16 έως 30 Απριλίου διοργανώνεται αντίστοιχη δράση, στον 2ο όροφο του Μεγάρου Αχτάρικα, σε συνεννόηση με τους παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής. Διάρκεια δράσης: 40 λεπτά.

Υπεύθυνη δράσης Κατερίνα Φραγκάκη (τηλέφωνο: 2813409711 – email: fragkaki-k@heraklion.gr).