Επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης – Οδηγίες προς το κοινό

Οδηγίες του κοινού για τη λειτουργία των παρακάτω τμημάτων

Εσωτερικού Δανεισμού – Αναγνωστήριο

Τμήμα Αρχείων, Εφημερίδων & Περιοδικών

& Δανειστικό Τμήμα

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη κατόπιν της υπ. Αριθμ. Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 31950/2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2141/22.05.2021) προχωρά στην επαναλειτουργία των υπηρεσιών της ως εξής:

Βάσει της εγκυκλίου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30-6-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσέλευση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, θα γίνεται κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο.

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης του αναγνωστικού κοινού στο Τμήμα Εσωτερικού Δανεισμού, στο Αναγνωστήριο, στο Τμήμα Αρχείων, Εφημερίδων & Περιοδικών, απαιτείται η τηλεφωνική επικοινωνία ή η αποστολή email, προκειμένου να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης.

 

Δανειστικό Τμήμα

Η επαναλειτουργία του Δανειστικού Τμήματος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31.5.2021 με καθημερινό ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 – 14.30 μ.μ., σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

  • Επιστροφές δανεισμένων τεκμηρίων θα πραγματοποιούνται χωρίς ραντεβού.
  • Κατά την είσοδό σας στον χώρο της Βιβλιοθήκης, θα πρέπει υποχρεωτικά να απολυμάνετε τα χέρια σας με τη χρήση του αντισηπτικού υγρού, που θα βρίσκεται στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας από μέρους σας είναι υποχρεωτική.
  • Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας 5 ατόμων στον χώρο της Βιβλιοθήκης ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων και παραμονή των χρηστών 15 λεπτά.
  • Οι κοινόχρηστοι υπολογιστές της Βιβλιοθήκης δεν θα είναι προς το παρόν προσβάσιμοι για το κοινό.
  • Προς το παρόν δεν θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθώς και επισκέψεις μαθητών ή άλλων ομάδων.