Ζωο-αρχαιολογικές προσεγγίσεις στον Μινωικό Πολιτισμό. Όψεις της οικονομίας και της ζωής στην Κρήτη της 3ης και της 2ης χιλιετίας π.Χ.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, με θέμα «Μινωικός Πολιτισμός. Σύγχρονες προσεγγίσεις, διευρυμένες προοπτικές ».

Τα σεμινάρια απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους της πόλης μας, και η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2015, τα δύο πρώτα στην Αίθουσα «Ανδρόγεω» και τα υπόλοιπα στο Πολιτιστικό Κέντρο (Μικρό θέατρο).

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο μπορούν να εγγραφούν, και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου (υπεύθυνη κ. Στεφανία Τερζάκη, γραφείο Βικελαίας, Χορτατσών & Κυδωνίας 23, τηλ. 2810 301543, katalog@heraklion.gr – καθημερινά 8.00-14.00).

Στο δεύτερο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το θέμα Ζωο-αρχαιολογικές προσεγγίσεις στον Μινωικό Πολιτισμό. Όψεις τηςοικονομίας και της ζωήςστην Κρήτη της 3ης και της 2ης χιλιετίας π.Χ. Eισηγήτρια θα είναι η Δήμητρα Μυλωνά,Διδάκτορας του Παν/μίου του Southampton – Ερευνήτρια στο INSTAP (Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 8:00 μμ στην Αίθουσα Ανδρόγεω.