Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Βικελαίας

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανταποκρινόμενοι στο εορταστικό κλίμα των ημερών μας, ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης», τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για μια υπαίθρια βιβλιοθήκη που είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας και η οποία στοχεύει στην ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών, αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε. Μιας βιβλιοθήκης, χωρίς μητρώο χρηστών, χωρίς χρηματικό αντίτιμο και ωράριο.

Ο κάθε περαστικός επισκέπτης μπορεί να αποτελέσει τον χρήστη της δημόσιας αυτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Βιβλία, που πλέον δεν χρειάζεται μπορεί να τα προσφέρει στη συλλογή της και να τα ανταλλάξει με άλλα. Αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφεται ο λογότυπος ”αντάλλαξέ με”, πρέπει να τοποθετούνται στη ράχη του βιβλίου για να διασφαλιστεί η μη μεταπώλησή του, καθώς και να αναγνωρίζεται, ότι το βιβλίο αποτελεί προϊόν προσφοράς από έναν σε κάποιον άλλο. Αυτά τα αυτοκόλλητα βρίσκονται στα ράφια της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Φυσικά, το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή: παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα άλλο.