Η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 12 ΔΕΚ 2014

Η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο θα αρχίσει τη λειτουργία της τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο  Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Πλατεία Ελευθερίας, συντροφιά με το δέντρο των ευχών και το παραδοσιακό καραβάκι.
Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης και ταυτόχρονα, υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.
Με την τοποθέτηση της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, φιλοδοξούμε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της ανάγνωσης και να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική πρόταση μιας βιβλιοθήκης ανοιχτής στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μιας βιβλιοθήκης που δεν θα απαιτεί μητρώο χρηστών, συνδρομή χρηματικό αντίτιμο.

Οι επισκέπτες της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο, εφόσον το επιθυμούν.
Έτσι η διακίνηση των βιβλίων θα είναι συνεχής και εύκολη για όλους και κυρίως για εκείνους που δεδομένης της οικονομικής κρίσης, δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το κόστος της αγοράς ενός βιβλίου.
Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή: παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα άλλο. Τοποθετείς το αυτοκόλλητο με το λογότυπο “αντάλλαξέ με” και το κολλάς στο βιβλίο που ανταλλάσσεις για να το διαφυλάξεις από κλοπή.