Με επιτυχία η λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο, 6 Απριλίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί εδώ και επτά μήνες το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση του βιβλίου ως αξίας πολιτισμού, καθώς και την ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου της Βικελαίας και των εκδόσεών της στη διάδοση της γνώσης.

Το βιβλιοπωλείο ,το οποίο  στεγάζεται σε καλαίσθητο και σύγχρονο χώρο στο κτίριο Αχτάρικα ,στη Πλατεία Λιονταριών λειτουργεί με ευθύνη της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε και προσελκύει καθημερινά μικρούς και μεγάλους κάνοντας τις εκδόσεις αυτές προσιτές στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο χώρο στη γωνία του ίδιου κτιρίου στη συμβολή του με την οδό Δαιδάλου.

Το βιβλιοπωλείο διακινεί και βιβλία άλλων μη κερδοσκοπικών εκδοτικών οίκων, όπως είναι οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (Μ.Ι.ΕΤ) και του ΙΤΕ ενώ υπάρχει και ειδικό τμήμα παιδικού βιβλίου διαφόρων εκδοτικών οίκων.

Σε αυτό υπάρχουν περί τους 80 τίτλους των εκδόσεων της Βικελαίας, τόμοι των περιοδικών «Παλίμψηστον» και «Κρητικών Χρονικών».

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για το σύνολο των βιβλίων που διατίθενται από τον ειδικό Κατάλογο και στη συνέχεια να επιλέγουν τον τίτλο που επιθυμούν να προμηθευτούν.

Ο ίδιος κατάλογος υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το βιβλιοπωλείο λειτουργεί καθημερινά με ωράριο καταστημάτων.