«Μικρές ιστορίες της πόλης» – Σειρά διαλέξεων από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού

«Μικρές ιστορίες της πόλης»
Α΄ σειρά διαλέξεων από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού
στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Β.Δ.Β.»
21 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου

«Εν Ηρακλείω εγένετο». Μία φράση που ειπώθηκε από τον αείμνηστο  δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι, από τις συχνότητες του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας την Κυριακή 20 Αυγούστου του 1978. Πολλοί καστρινοί θα θυμούνται εκείνα τα μοναδικά καλοκαίρια που είχαν τη δύναμη να μεταβάλλουν την καθημερινότητα της πόλης μας σε αιωνιότητα. Αυτή είναι εξάλλου η δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης!

Η πόλη μας, το Ηράκλειο, με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα που οφείλεται αφενός στους κατακτητές οι οποίοι άφησαν το αποτύπωμά τους περνώντας απ’ αυτόν τον τόπο και αφετέρου στους ανοιχτούς και φιλόξενους πνευματικούς ορίζοντες των ανθρώπων της, έχει να μας αποκαλύψει και να μας διδάξει πολλά μέσα από τις «Μικρές ιστορίες της πόλης», που θα μας αφηγηθούν γνώστες της μικροϊστορίας της. Οι διαλέξεις αυτές απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους της πόλης μας, και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Η διοργάνωση τελεί υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και η ευθύνη της πραγμάτωσης ανήκει στην «Β.Δ.Β.».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νίκος Κοπιδάκης: Το μεγάλο όνειρο του Μάνου Χατζιδάκι. Μουσικός Αύγουστος, Μουσική Ακαδημία, Τετάρτη 21.2.2024, 6:00μ.μ.

Νίκος Ψιλάκης: Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς. Τετάρτη 6.3.2024, 6:00μ.μ.

Μαρία Κασωτάκη, Γωγώ  Κουγιουμουτζάκη: Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου. Τετάρτη 20.3.2024, 6:00μ.μ.

Γιάννης Ζαϊμάκης: Μουσικοί, αοιδοί και έμφυλες αταξίες στα καφέ αμάν  στα χρόνια της αυτονομίας της Κρήτης, Τετάρτη 3.4.2024, Απριλίου 6:00μ.μ.

Νίκος Γιγουρτάκης: Το Ηράκλειο στην αυγή του 20ού αιώνα. Ένα νέο ξεκίνημα, Τετάρτη 17.4.2024, 6:00μ.μ.