Νέα δράση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών

“O ήρωας της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας που υιοθέτησε για το έτος 2018 η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ο πρωταγωνιστής των ιστοριών του Α.Α.Milne, Κρίστοφερ Ρόμπιν  ο Γουίνι, το Αρκουδάκι και η παρέα τους. Η νέα δράση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα αφορά παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, συγκεκριμένα Α’ και Β΄δημοτικού και θα διαρθρωθεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει τόσο σχολεία όσο και μεμονωμένα παιδιά με γονείς. Σκοπός είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της φιλίας μέσα από αγαπημένες φράσεις του συγγραφέα, όπως ειπώθηκαν από το μικρό πρωταγωνιστή και τους φίλους του, όπως: ”

  1. «Μια μέρα χωρίς να έχεις κάποιον φίλο, είναι σαν ένα βάζο χωρίς να έχει καμία σταγόνα μελιού μέσα».
  2. «Αν έρθει κάποια μέρα που δε θα μπορούμε να είμαστε μαζί, κράτα με στην καρδιά σου. Θα μείνω εκεί για πάντα!»
  3. «Μια μέρα που την περνάω με εσένα, είναι η αγαπημένη μου μέρα. Για αυτό και σήμερα είναι η νέα αγαπημένη μου μέρα!»
  4. «Αγάπη είναι να κάνεις μερικά βήματα πίσω, μπορεί και περισσότερα, για να δώσεις προτεραιότητα στην ευτυχία του ανθρώπου που αγαπάς»
  5. «Δεν μπορείς να περιμένεις συνεχώς σε μια γωνία του δάσους για να έρθουν οι άλλοι σε εσένα. Θα πρέπει να πηγαίνεις και εσύ στους άλλους μερικές φορές
  6. «Νομίζω πως ονειρευόμαστε για να μην είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον για πολύ. Αν είμαστε ο ένας στα όνειρα του άλλου, μπορούμε να είμαστε μαζί συνέχεια!»
  7. «Πως συλλαβίζεις την “αγάπη”»;

«Δε την συλλαβίζεις, τη νιώθεις!»

Τα παιδιά  μπορούν να εκφραστούν ζωγραφίζοντας ή γράφοντας μερικά παραδείγματα για το πως αντιλαμβάνονται κάποια ή κάποιες από αυτές τις φράσεις και να στέλνουν τις δημιουργίες τους καθ’όλη τη διάρκεια του έτους:

α) είτε ηλεκτρονικά  στο email fragkaki-k@heraklion.gr

β) είτε ταχυδρομικά στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη  στην παρακάτω διεύθυνση:

ΥΠ’ΌΨΙΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)

ΤΚ 71202

ΤΗΛ. 2813409711

Κατά διαστήματα θα αναρτώνται στο facebook της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ η καλύτερη εργασία σχολείου ή μαθητή θα κοσμήσει για κάποιο διάστημα χώρο της βιβλιοθήκης στον οποίο θα γίνει δράση-αφιέρωμα στη φιλία μέχρι τον Απρίλιο 2019 και με βάση το υλικό που θα έχει συλλεγεί.”