Ξεκινά την Δευτέρα 3 Ιουλίου η λειτουργία του Παιδικού και του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ξεκινά την Δευτέρα 3 Ιουλίου η λειτουργία του Παιδικού και του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οι πολίτες να συνδεθούν ξανά με την Βικελαία»

Ξεκινά και πάλι την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 η λειτουργία του δανειστικού και του παιδικού τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στην ξενάγηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 30ης Ιουνίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί θεμελιακό χώρο του Πολιτισμού για το Ηράκλειο και για την Κρήτη. Υπερβαίνοντας την τυπική λειτουργία μιας δημοτικής βιβλιοθήκης (που περιορίζεται, συνήθως, στην ανάγνωση και στον δανεισμό εντύπων), ειδικώς από τα χρόνια του αλησμόνητου εφόρου της Νίκου Γιανναδάκη, ανέπτυξε πολιτιστικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου (στο πεδίο των εκδόσεων, στην διοργάνωση μεγάλων επιστημονικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στην συστηματική συγκέντρωση αρχειακού υλικού).

Ανοίγοντας μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της, εγκατεστημένη πια στον δικό της χώρο, ανακαινισμένη κι εμπλουτισμένη με σύγχρονα μέσα, με νέες δυνατότητες, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι έτοιμη να δεχθεί και να εξυπηρετήσει τους αναγνώστες της. Το σημερινό πρώτο βήμα ξενάγησης και ενημέρωσης για την λειτουργία του Παιδικού και του Δανειστικού τμήματος, (λειτουργία που θα ξεκινήσει άμεσα, την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου), είναι η απαρχή μιας δυναμικής πορείας που θα πραγματώσει το όραμά μας για την άρτια πορεία της Βιβλιοθήκης και την σύνδεσή της με την κοινωνία του τόπου μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες, και τους επισκέπτες του Ηρακλείου, να έρθουν στην Βικελαία Βιβλιοθήκη, να συνδεθούν με τις δράσεις της, να γίνουν αναγνώστες της, να αποτελέσουν ζωντανά μέλη του Πολιτισμού μας».

Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στο δανειστικό – παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης από τον προϊστάμενο της Βικελαίας κ Δημήτρη Σάββα ενώ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και τις διαδραστικές εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στον χώρο από το ΙΤΕ, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν την σκέψη και την φαντασία τους.

Στην ξενάγηση παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini και ο επικεφαλής του προγράμματος διάχυτης νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Κωνσταντίνος Στεφανίδης.