Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας

ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Το ταξίδι συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας και οι πρώτοι μαθητές παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο υπαίθριο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού  κ. Αριστέα Πλεύρη και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κατερίνα Κόπακα και 20 μαθητές παλαιογραφίας με το δάσκαλό τους, έδωσαν την υπόσχεση πως θα συναντηθούν ξανά στις αρχές Οκτωβρίου για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ιστορία της πόλης, με πλοηγό τα πλούσια αρχεία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας, που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, οι πρώτοι μαθητές που με συνέπεια τα παρακολούθησαν, παρέλαβαν τις βεβαιώσεις παρακολούθησής τους και ανανέωσαν τις εγγραφές τους για τον προσεχή Οκτώβριο.
Η αντιδήμαρχος κ. Αριστέα Πλεύρη διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι ο Δήμαρχος και η ίδια προσωπικά θα στηρίξουν τη συστηματική προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης των θησαυρών της τοπικής μας ιστορίας που φυλάσσονται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Και αυτό ως ελάχιστο χρέος στην πόλη, αλλά και στους ανθρώπους που τόσα χρόνια εργάστηκαν για τη συγκέντρωση, διαφύλαξη και καταγραφή αυτού του αρχειακού πλούτου. Παράλληλα η κ. Πλεύρη αλλά και η υπεύθυνη της Επιστημονικής Επιτροπής της βιβλιοθήκης κ. Κατερίνα Κόπακα τόνισαν πως θα ενισχυθεί κάθε παράλληλη προσπάθεια διεύρυνσης των δράσεων του Εργαστηρίου Παλαιογραφίας σε τομείς πολιτισμού όπως η τοπική ιστορία, η λογοτεχνία, η αρχαιολογία, κ.ά.
Για την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων Ελληνικής Παλαιογραφίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη το φθινόπωρο.