Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σειρά των καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι εκδηλώσεις αφορούσαν μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, απευθύνονταν σε παιδιά διαφόρων ηλικιών και ήταν ενταγμένες στις καλοκαιρινές δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης έτους 2013.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τα παιδιά για την συμμετοχή τους και ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτές που συμμετείχαν το πρόγραμμα:

  • α) το Βιωματικό εργαστήρι ποιητικής δημιουργίας  που με την καθοδήγηση σπουδαστριών του τμήματος Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας & Έκφρασης» του Ι.Ι.ΕΚ.MORFI οδήγησαν τα παιδιά σε διαφορετικά μονοπάτια της ποιητικής τέχνης με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους.
  • β) την Θεοδοσία  Αργυράκη-Ασαργιωτάκη εικαστικό  και λογοτέχνη, η οποία είχε στις αποσκευές της την απόχη της φαντασίας και της τέχνης, εκεί ανάμεσα στα βιβλία της γνώσης. Με την βοήθεια της τα παιδιά  ψαρέψαν «Ηλιοχρώματα» και  εξερεύνησαν τον ονειρικό  και τον δημιουργικό κόσμο του λόγου και της τέχνης ακολουθώντας την διαδρομή  της ανθρώπινης πορείας  από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Τα παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν μια μικρή παραμυθένια ιστορία.
  • γ) τον συγγραφέα, σκιτσογράφο Κωστή Τζωρτζακάκη,  σε μια διασκεδαστική εισαγωγή στην ένατη τέχνη, αυτήν των κόμικς. Τα στάδια δημιουργίας τους, με έμφαση στα βασικά, το πλάσιμο των χαρακτήρων, εκφράσεις προσώπων/κίνησή τους και λίγη “σκηνοθεσία”.