Παρουσίαση πρακτικών του επιστημονικού συνεδρίου «Το Ηράκλειο και η Κρήτη από την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως την Ένωση με την Ελλάδα»

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Βικελαία Βιβλιοθήκη, η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00, τον επετειακό τόμο των πρακτικών του επιστημονικού συνεδρίου, με θέμα: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη από την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως την Ένωση με την Ελλάδα» (1866-1913), που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 23-26 Οκτωβρίου 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Β.Δ.Β», στο ισόγειο του μεγάρου «Αχτάρικα».

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου. Το θέμα της ομιλίας: «Προσέγγιση στη διαπάλη εθναρχίας και έθνους στην Κρήτη». Από το 1821 στην ένωση με την Ελλάδα το 1913.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί ο τόμος στους συγγραφείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βασίλης Λαμπρινός Δήμαρχος Ηρακλείου
Χαιρετισμός

Γιάννης Κουράκης τ. Δήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος Τιμητικής Επιτροπής Συνεδρίου
Χαιρετισμός

Ανδρέας Νανάκης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσ/νίκης και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου
Ομιλία με θέμα: «Προσέγγιση στη διαπάλη εθναρχίας και έθνους στην Κρήτη». Από το 1821 στην ένωση με την Ελλάδα το 1913.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο επιμελητής του τόμου Μανώλης Ανδρουλιδάκης Δρ. Κλασ. Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Χ. Σάββας Προϊστάμενος της «Β.Δ.Β.»