Σε δύο μήνες έτοιμο το Αχτάρικα – Το επόμενο δεκαήμερο οι σκαλωσιές

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                    

Ηράκλειο 16-4-2013

 

ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΧΤΑΡΙΚΑ-ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ

Σε ανακοινώσεις για το κτήριο Αχτάρικα όπου θα στεγάσει και πάλι μετά την ολοκλήρωσή του τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα για τις νέες εκδόσεις της Β.Δ.Β.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουράκης το επόμενο δεκαήμερο θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές του εργοταξίου από το κτήριο Αχτάρικα και θα αποκαλυφθούν οι όψεις του κτηρίου από τις πλευρές της Λεωφ. Δικαιοσύνης και των Λιονταριών (πλ. Ελευθ. Βενιζέλου).

Προγραμματίζεται από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη να πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα Μ.Μ.Ε εντός του κτηρίου και θα παρουσιαστεί η χωροταξική οργάνωση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στους νέους χώρους του Αχτάρικα.

Επίσης ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός έχει υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ και τόνισε ότι μέχρι τέλος του 2013 θα μπορούσε να έχει επιστρέψει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο κτήριο Αχτάρικα.

Στα πλαίσια των ανακοινώσεων για τις δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο πρόεδρος τηςΕπιτροπής Εποπτείας Β.Δ.Β κ. Μανόλης Βασιλάκης αναφέρθηκαν στις δωρεές βιβλίων από τα αποθέματα των εκδόσεων της Β.Δ.Β προς σχολεία του Ηρακλείουτον Κοινωνικό Χώρο των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Καλοκαιρινούτην υπό ίδρυση Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου και το Σύνδεσμο Γυναικείων Σωματείων της πόλης.