Στο Ηράκλειο το πρώτο φορτηγό με τα βιβλιοστάσια της Βικελαίας

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-10-2015

Στο Ηράκλειο σήμερα το πρώτο φορτηγό με τα βιβλιοστάσια της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Το  σημαντικό  έργο της προμήθειας των βιβλιοστασίων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε σήμερα καθώς έφτασε  από την Ιταλία στο Ηράκλειο το πρώτο μεγάλο φορτηγό με τον εξοπλισμό.

Εξειδικευμένο συνεργείο, της αναδόχου Εταιρείας «LA TECNICA»  βρίσκεται ήδη στην πόλη και εργάζεται για τη συναρμολόγηση των βιβλιοστασιών στο υπόγειο και στο ισόγειο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφού αυτοί θα είναι και οι δύο πρώτοι όροφοι που θα παραδοθούν προς χρήση. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν δύο  ακόμα αποστολές από την Ιταλία.

Στόχος της εταιρείας είναι να έχουν παραδοθεί οι χώροι προς χρήση στο Δήμο Ηρακλείου ως τις 20 Νοεμβρίου. H σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 690.475,94€ και περιλαμβάνει προμήθεια σταθερών και κυλιόμενων βιβλιοστασίων στο υπόγειο, ισόγειο- πατάρι, πρώτο και δεύτερο όροφο του κτηρίου Αχτάρικα.

«Η προμήθεια του εξοπλισμού  της Βικελαίας Βιβλιοθήκης είναι παράδειγμα βέλτιστης αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την Πολιτιστική και Πνευματική  Αναγέννηση του Ηρακλείου», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Αναστασάκης καθώς το έργο εντάσσεται στην Πράξη  «Προμήθεια – κατασκευή εξοπλισμού Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης», στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Ηρακλείου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ…..ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ», Άξονας Προτεραιότητας 7 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης», Κωδ. Θέματος Προτεραιότητας: 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση»,  Ε.Π. «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 -2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.