Τέσσερις νέες εκδόσεις της Βικελαίας Βιβλιοθήκης για το 2013

Ηράκλειο, Κυριακή 15/09/2013

Τέσσερις νέες εκδόσεις της Β.Δ.Β

 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, μετά από συνεργασία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Μανόλη Βασιλάκη, εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε στη συνεδρίασή του, συνεχίζοντας έτσι το εκδοτικό πρόγραμμα της  Β.Δ.Β για το 2013 με τις παρακάτω εκδόσεις:

α) Ανθολογία από το έργο του Στυλιανού Αλεξίου, (Επιμέλεια: Κώστας Μπουρναζάκης). Το βιβλίο αυτό θα περιέχει κείμενα επιστημονικά (αρχαιολογικά και φιλολογικά) και λογοτεχνικά,  του Στυλιανού Αλεξίου και αποτελεί μία ακόμα έκφραση τιμής του Δήμου Ηρακλείου προς τον εκλεκτό δημότη του.

β) BertrandBareilles: Από την Αθήνα στην Άγκυρα (Μετάφραση: Σόφη Κωτσάκη-Δρετάκη). Το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε από την αείμνηστη Σόφη Κωτσάκη-Δρετάκη. Ο σύζυγός της μαζί με τη δωρεά των βιβλίων της βιβλιοθήκης της μας παραχώρησε και τα δικαιώματα για την έκδοση αυτή.

γ) Ανδρέα Λενακάκη: Πυργιώτισσα – Ονομάτων επίσκεψις. Το βιβλίο αυτό τιμήθηκε το 2010 από την Ακαδημία Αθηνών με τον Α΄ Έπαινο. Αποτελεί μία έρευνα, όπου καταγράφονται τα τοπωνύμια της επαρχίας Πυργιώτισσας, από τη Σέλα του Διγενή ως την Κόκκινη Άμμο στα Μάταλα. Δίνονται ετυμολογικά και ιστορικά στοιχεία για όλους τους οικισμούς ενώ παρουσιάζεται και ο ρυθμός με τον οποίο ορισμένα τοπωνύμια λησμονούνται στο πέρασμα των χρόνων.

δ) Αντώνη Καρτσάκη: Λογοτεχνικές τάσεις στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα σχετικά με τις λογοτεχνικές τάσεις, οι οποίες κυριαρχούσαν στην πόλη του Ηρακλείου κατά τη μεσοπολεμική περίοδο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Β.Δ.Β

Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τονίζει ότι στηρίζουμε και συνεχίζουμε το εκδοτικό έργο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν, μετά από συνεννόηση με την Επιτροπή Εποπτείας της Β.Δ.Β. νέες εκδόσεις.