Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ταξιδεύει… στο Ηράκλειο!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Μυρτιά, 30 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο Τύπου

 Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ταξιδεύει…

στο Ηράκλειο!

Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ), τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016, θα ταξιδέψει στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, διευρύνοντας τις υπηρεσίες του προς το κοινό του. Το ΜΝΚ θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε παιδιά, οικογένειες και εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών να γνωρίσουν τον κρητικό συγγραφέα μέσα από τις δράσεις του και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό έργο του φορέα.

Πρώτος σταθμός για το μήνα Νοέμβριο είναι το Ηράκλειο, όπου σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το ΜΝΚ θα βρίσκεται στο παλιό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46) και προσκαλεί παιδιά και γονείς να ανακαλύψουν τον Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή τα προσωπικά του αντικείμενα, τις οικογενειακές φωτογραφίες και τα βιβλία του.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν είναι:

 

«Αναφορά στον Γκρέκο»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 3 έως 6 ετών

Ώρα διεξαγωγής: 10.00πμ-11.00πμ | Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25-30

Ο Νίκος Καζαντζάκης «αφηγείται» τη ζωή του μέσα από το βιβλίο Αναφορά στον Γκρέκο, συστήνοντας την οικογένειά του, ανακαλώντας αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, ταξιδεύοντας σε μακρινές χώρες. Ποιος ήταν ο πατέρας του; Ποια μυρωδιά θυμίζει τη μητέρα του; Μέχρι πού ταξίδεψε; Μέσα από μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και ζωγραφιές, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα πιο κρυφά μυστικά της ζωής του Καζαντζάκη.

 

«Αναζητώντας το χαμένο βιβλίο…»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Ώρα διεξαγωγής: 11.00πμ-12.30πμ | Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25-30

Τι μπορούμε να κάνουμε σε μια βιβλιοθήκη; Ποιος είναι ο Μέγας Αλέξανδρος; Ποια ιδέα κουβαλάει ο καπετάν Μιχάλης; Τα παιδιά αναζητούν τα βιβλία του Καζαντζάκη μέσα στη βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουν τους καζαντζακικούς ήρωες, τις ιστορίες και τα ιδανικά τους.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΝΚ, Αλεξάνδρα Μαραβέλια

2810 741689 | edu@kazantzaki.gr

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, Βενετία Τουβλελίου

2813 409705 | toubleliou-v@heraklion.gr