Βιβλία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι δύσκολες μέρες που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μας γεμίζουν ακόμα περισσότερο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο αναγνωστικό κοινό και γενικότερα στους δημότες μας, που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο. Παρόλο που η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπως και οι άλλες βιβλιοθήκες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας ως προς την εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού, το Δανειστικό Τμήμα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα μπορεί να διαθέτει τα βιβλία του για δανεισμό στο αναγνωστικό κοινό μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Οι αναγνώστες με εξαιρετικά απλό τρόπο κάνουν on line τις παραγγελίες τους και πηγαίνουν με προκαθορισμένο ραντεβού (από τις 8.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ.) και τα παραλαμβάνουν από την είσοδο. Λόγω Covid 19 δεν υπάρχει η δυνατότητα παραμονής τους στο χώρο αυτή την περίοδο. Κάθε ένας μπορεί να δανειστεί έως 2 βιβλία. Μετά την επιστροφή τους στη βιβλιοθήκη, τα βιβλία μπαίνουν σε καραντίνα για 72 ώρες και στη συνέχεια τοποθετούνται στα ράφια. Με πολλή αγάπη, οι υπάλληλοι του Δανειστικού Τμήματος, που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του, φροντίζουν ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και έχουν επιτύχει να λειτουργεί η δημοτική αυτή δομή κατά τρόπο υποδειγματικό.

Η διαδικασία δανεισμού θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου και θα είναι η ακόλουθη:

Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται, μπορούν να μπουν στο: http://vikelaia-ebooks.heraklion.gr, να αναζητήσουν τους τίτλους βιβλίων που επιθυμούν, στη συνέχεια να κάνουν κράτηση στα τηλέφωνα 2813409704 & 2813409706, 2813409708 και να ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα παραλαβής των από την είσοδο της βιβλιοθήκης.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!