Η «Β.Δ.Β.» συμμετέχει ενεργά, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Για πρώτη φορά εφέτος, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη ανάλογες δράσεις.

Στη Βιβλιοθήκη μας λειτουργεί, από την άνοιξη του 2017, «Τμήμα Συντήρησης Παλαιτύπων», χάρη στην χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το τμήμα αυτό, πέραν των εργασιών που αφορούν στην συντήρηση και διάσωση αφενός των σπανίων παλαιτύπων και αφετέρου στο πλούσιο αρχειακό μας υλικό, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει με οργανωμένες ξεναγήσεις, ομάδες μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητών, αλλά και άλλων ενδιαφερομένων.

Παρέχουμε λοιπόν τη δυνατότητα, στους ενδιαφερόμενους, να μυηθούν στα μυστικά αυτού του «λειτουργήματος», να ξεναγηθούν στο εργαστήριό μας, γνωρίζοντας από κοντά, το αθέατο και τόσο ενδιαφέρον επάγγελμα του συντηρητή, που σκοπό έχει την ανάδειξη της συγκεκριμένης επιστήμης και τη σημαντική της συνεισφορά, στη διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από 12.00-13.00 από τον υπεύθυνο συντηρητή του τμήματος κ. Φίλιππο Λαμπράκη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813 409740 ή στο emailergastirio@heraklion.gr, καθημερινά 8.00-14.30.