Κέντρο Διασκεδαστικών Απίθανων Παιχνιδιών στη «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη»

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βιβλιοθήκη για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ανάγνωση, δραματοποίηση, διάβασμα και κουβέντα. Γνωρίζοντας τα άγρια ζώα, την κατοικία τους, τον βασιλιά των πουλιών, τον ευφάνταστο κόσμο της αγαπημένης των παιδιών, Λιλιπούπολης με τον Παπαγάλο, τη Χιονάτη τον Μπίξ-μπιξ και την Μπομπίλα. Όλ’ αυτά, σε συνδυασμό με κουκλοθεατρικές δράσεις και φυσικά στο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Ηλικίες: Προνήπια-Νήπια και Α΄ – Γ΄ Δημοτικού

Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα

Ώρα έναρξης: 17:00

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 8 Μαΐου

«Εδώ Λιλιπούπολη, Εδώ Λιλιπούπολη. Σας μιλάει ο δημοσιογράφος Μπρίνης!»,

Η θεατροπαιδαγωγός-ηθοποιός-σκηνοθέτις Μαρία Σαριτσάμη εκπαιδευτικός των ΚΔΑΠ Δήμου Ηρακλείου σχεδίασε ένα αφιέρωμα στον ευφάνταστο κόσμο της Λιλιπούπολης με δύο θεατρικές-κουκλοθεατρικές δράσεις, όπου ζωντανεύει με τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας των παιδιών του ΚΔΑΠ Αλικαρνασσού τις παρακάτω ιστορίες:
Η Όφη Σόφη μαθαίνει καλούς τρόπους στον Παπαγάλο!
Η ιστορία της Χιονάτης και του Πρίγκιπα!
Η περιπέτεια του Μπίξ και της Μπομπίλας!

Στη δραματοποίηση των ιστοριών βοηθούν η Άννα Κατσαμάνη (γυμνάστρια των ΚΔΑΠ), και η Γιούλη Ανωγειανάκη (μουσικός των ΚΔΑΠ).

Οι δράσεις θα πλασιωθούν με τραγούδια της Λιλιπούπολης που θα τραγουδήσουν και θα παίξουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αλικαρνασσού με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Μιχάλη Γιατράκη (μουσικός των ΚΔΑΠ). Θα ακολουθήσουν εικαστικές δράσεις με την Μαρίνα Κανονάκη (εικαστικός των Κ.Δ.ΑΠ).