Κέντρο Διασκεδαστικών Απίθανων Παιχνιδιών στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βιβλιοθήκη για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Ανάγνωση, δραματοποίηση, διάβασμα και κουβέντα. Γνωρίζοντας τα άγρια ζώα, την κατοικία τους, τον βασιλιά των πουλιών, τον καλότροπο παπαγάλο, την ιστορία της Χιονάτης και του πρίγκιπα, καθώς και τον ευφάνταστο κόσμο της αγαπημένης των παιδιών, Λιλιπούπολης!
Όλα αυτά, σε κουκλοθεατρικές δράσεις και φυσικά στο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Ηλικίες: Προνήπια-Νήπια και Α΄ – Γ΄ Δημοτικού
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα
Ώρα έναρξης: 17:00
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2813 409727 (Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 – 13.00)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 13 Μαρτίου
Οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ Θερίσου-Μασταμπά Έφη Δράκου, θεατρολόγος και Χαρά Καράλη, χορογράφος, θα διαβάσουν και θα δραματοποιήσουν το βιβλίο «Φανταζού» της Κατρίνα Τσάνταλη.
Τελικά που ανήκουν τα άγρια ζώα; Σε ζωολογικούς κήπους ως εκθέματα ή στο φυσικό τους περιβάλλον;

Τετάρτη 27 Μαρτίου
Η χορογράφος Χαρά Καράλη και η μουσικός Ιωάννα Κελεσή από το ΚΔΑΠ Θερίσου–Μασταμπά θα διαβάσουν παραδοσιακά παραμύθια από το βιβλίο «Ο βασιλιάς των πουλιών» της Ανθής Θάνου, ζωντανεύοντάς τα με κίνηση και μουσική.

Τρίτη 2 Απριλίου
Από την Ιαπωνία το μήνυμα και η αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2024, με σύνθημα την ΕΛΠΙΔΑ.

Τετάρτη 10 Απριλίου
«Η τελεία» του Peter Reynolds είναι το βιβλίο που θα διαβάσουν η θεατρολόγος Έφη Δράκου και η εικαστικός Άρια Κασαπάκη από το ΚΔΑΠ Θερίσου-Μασταμπά. Θα γίνει εικαστική δράση με τα παιδιά, και τα έργα τους θα εκτεθούν σε χώρο της Βικελαίας.

Τετάρτη 24 Απριλίου & Τετάρτη 8 Μαΐου
Η Μαρία Σαριτσάμη σχεδίασε ένα αφιέρωμα στον ευφάνταστο κόσμο της Λιλιπούπολης με τίτλο: «Εδώ Λιλιπούπολη, Εδώ Λιλιπούπολη. Σας μιλάει ο δημοσιογράφος Μπρίνης!», με δύο κουκλοθεατρικές δράσεις, όπου ζωντανεύει με την βοήθεια της Άννας Κατσαμάνη και της Γιούλης Ανωγειανάκη, πλαισιωμένες με τραγούδια της Λιλιπούπολης και τις παρακάτω ιστορίες: Η Όφη Σόφη μαθαίνει καλούς τρόπους στον Παπαγάλο! Η ιστορία της Χιονάτης και του Πρίγκιπα! Η περιπέτεια του Μπίξ και της Μπομπίλας!