Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» γιορτάζει

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», την Τρίτη 2 Απριλίου στις 17:00, όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση φιλαναγνωσίας μέσω της τέχνης και μία ανοιχτή συζήτηση, γύρω από τη παιδική λογοτεχνία και τα οφέλη της στα παιδιά!!!

Με εμψυχώτρια την εικαστικό κα Μαρία Αλμπαντάκη, θα δημιουργήσουμε πολύχρωμους σελιδοδείκτες για τα βιβλία μας, ώστε να βρίσκουμε εύκολα τη σελίδα όταν σταματούμε το διάβασμα, ενώ η εμψυχώτρια χορού, κα Εμμανουέλα Κοκοβάκη, θα παρουσιάσει μια χορογραφία που ετοίμασε με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κέντρου με πηγή έμπνευσης το μήνυμα της Ελπίδας!!!

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, δίνει φέτος τη σκυτάλη για την αφίσα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2024 στην IBBY Japan, το αντίστοιχο τμήμα της Ιαπωνίας.

Το μήνυμα φέτος έγραψε η συγγραφέας Eiko Kadono, η οποία μάλιστα είχε παραλάβει το Βραβείο Χ.Κ. Άντερσεν 2018 στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 36ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΙΒΒΥ, ενώ το εικαστικό μέρος της αφίσας ανήκει στη Nana Furiya.

https://www.ibby.org/awards-activities/activities/international-childrens-book-day/icbd-2024-sponsored-by-japan

https://youtu.be/ClQtoTHtQ58?si=feowqglfKeRAIl_Q