17 Φεβρουαρίου 2024: εσπερίδα στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόδωρου Τζεδάκη, δωρητή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

17 Φεβρουαρίου 2024: εσπερίδα στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόδωρου Τζεδάκη, δωρητή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.

Γενικός τίτλος: «Θεόδωρος Τζεδάκης, ο λόγιος Ιεράρχης του Ρεθύμνου»

Χαιρετισμοί

Γεωργία Μηλάκη, αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και ισότητας

Παπαδάκη Ρένα, αντιδήμαρχος πολιτισμού

Κανάκη Σοφία, φιλόλογος, πρόεδρος της Β.Μ.Ε.

Ομιλητές:

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ

“Μητροπολίτης Θεόδωρος Τζεδάκης, Διακονία και προσφορά”

Σάββας Δημήτρης, διοικητικός προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

«Ο μακαριστός Θεόδωρος Τζεδάκης και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου»

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος αναφέρθηκε στο λόγο και στο σκεπτικό της θεματικής της εκδήλωσης, συνδέοντας το αφιέρωμα στον Θ. Τζεδάκη με τη βαθύτερη γνωριμία με τους θησαυρούς της βιβλιοθήκης μας, αφού η βιβλιοθήκη του Τζεδάκη κοσμεί τη Βικελαία μας.

Η εκδήλωση δεν έγινε μόνο για να γνωρίσει το κοινό του Ηρακλείου την προσωπικότητα του λόγιου ιεράρχη, όπως έμεινε στην Ιστορία, αλλά για να έρθει σε επαφή και με τους θησαυρούς της Βικελαίας μας, να ευαισθητοποιηθεί και να ενδιαφερθεί για την τύχη της. Και να δοθεί το ερέθισμα  για έρευνα και γνώση της τοπικής ιστορίας, που προάγει την ιστορική συνείδηση για τη δημιουργία πολιτών υπεύθυνων, που ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης τους.